Kosten hypotheek advies

In de huidige wereld verandert alles in een hoog tempo en de hypotheekmarkt is daarop geen uitzondering. Door de opkomst van technologie en digitalisering spelen deze ontwikkelingen een steeds grotere rol in ons vakgebied.

Wij begrijpen onze klanten goed en zien dat er steeds meer vraag is naar digitaal hypotheek advies. Vaak willen zij dit advies graag vóór of na hun werk ontvangen, zodat ze geen vrije dag hoeven op te nemen om met ons over de financiering van hun woning te praten. Onze klanten waarderen deze flexibiliteit enorm! Hieronder leggen we uit wat deze vorm van dienstverlening inhoudt: We hebben een volledig digitaal traject ontwikkeld, waarbij er geen adviseur meer bij u thuis of op het werk hoeft langs te komen. Het is niet langer nodig om ons kantoor te bezoeken. In plaats daarvan bieden wij digitaal advies via Teams, Zoom, Google Meet, Skype of een vergelijkbare oplossing , wanneer het u uitkomt en vanuit het comfort van uw eigen huis op uw pc, laptop of tablet. Zo kunt u op een flexibele en comfortabele manier alles te weten komen over de kosten van een hypotheekadvies en de mogelijkheden voor uw situatie.

Woonhuisfinancieren heeft nu een zeer aantrekkelijke aanbieding van € 1.500,- voor Starters op de Woningmarkt. Ook voor mensen waar een ander hypotheekadvies vraagstuk speelt zijn de hypotheektarieven van Woonhuisfinancieren erg voordelig! Wil je meer weten over deze actie of een gratis oriënterend gesprek aanvragen? Neem dan snel contact op met Woonhuisfinancieren via onderstaand gratis telefoonnummer of via het contactformulier

Wacht niet langer, bel gratis naar 0800 - 1080

Referenties

Woonhuisfinancieren is door INDEPENDER beoordeeld als beste Online Advieskantoor. Daarnaast hebben wij meer dan 600 positieve reviews van tevreden klanten op Klantenvertellen.nl. Onze klanten waarderen onze snelle service, duidelijke uitleg en prettige communicatie. Wij helpen u graag om uw droomhuis te financieren!

Wat zijn de kosten voor een hypotheekadvies?

De kosten van hypotheekadvies hangen af van het soort adviseur dat je kiest en je persoonlijke situatie. Gemiddeld betaal je voor een onafhankelijke adviseur € 2.375,- voor het advies en het regelen van je hypotheek. Voor een afhankelijke adviseur, zoals een bankmedewerker, betaal je gemiddeld tussen de € 1.600,- en € 2.000,- . De kosten bestaan meestal uit advieskosten en bemiddelingskosten (of afsluitkosten). Advieskosten zijn de kosten die je betaalt voor het adviesgesprek en het adviesrapport. Bemiddelingskosten zijn de kosten die je betaalt voor het aanvragen en regelen van de hypotheek bij de geldverstrekker.

Als je op zoek bent naar een voordelig hypotheekadvies, dan heb je geluk! Woonhuisfinancieren heeft nu een tijdelijke aanbieding van € 1.500,- voor Starters op de Woningmarkt voor het complete hypotheektraject. Dat is dus inclusief advies én bemiddeling. Je bespaart zo honderden euro’s ten opzichte van andere adviseurs. Bovendien krijg je bij Woonhuisfinancieren onafhankelijk en deskundig advies van een ervaren hypotheekadviseur die jou helpt om de beste hypotheek te vinden.

Waarom is een hypotheekadviseur zo duur?

Een hypotheekadviseur is een expert die u helpt bij het vinden van de beste hypotheek voor uw situatie. Een hypotheekadviseur kan u veel tijd en geld besparen door u te informeren over de verschillende mogelijkheden, voorwaarden en rentes van verschillende hypotheekverstrekkers. Een hypotheekadviseur kan ook onderhandelen namens u om de beste deal te krijgen. Daarnaast kan een hypotheekadviseur u ook begeleiden bij het aanvragen en afsluiten van de hypotheek.

Hypotheekadviseur kosten bestaan uit verschillende onderdelen: Een hypotheekadviseur rekent meestal een vast bedrag of een percentage van de hypotheeksom voor zijn of haar diensten. Dit bedrag kan variëren afhankelijk van de complexiteit van uw situatie, de kwaliteit en ervaring van de adviseur en de marktconcurrentie. De kosten van een hypotheekadvies zijn dus een investering in uw toekomstige woonplezier en financiële zekerheid.

Is hypotheekadvies aftrekbaar?

Hypotheekadvies is een dienst die u helpt bij het kiezen van de beste hypotheek voor uw situatie. De kosten voor hypotheekadvies bestaan meestal uit een adviestarief en een bemiddelingstarief. Het adviestarief is het bedrag dat u betaalt voor het advies zelf. Het bemiddelingstarief is het bedrag dat u betaalt voor de afhandeling van de hypotheekaanvraag bij de geldverstrekker.

Deze kosten zijn fiscaal aftrekbaar als de hypotheekrente dit ook is. Dat betekent dat u deze kosten mag aftrekken van uw belastbaar inkomen in het jaar waarin u ze heeft betaald. Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting en houdt u meer geld over.

Er zijn wel een paar voorwaarden om gebruik te kunnen maken van deze aftrekpost. Ten eerste moet de hypotheek gebruikt worden voor de aankoop, het onderhoud of de verbouwing van uw eigen woning. Ten tweede moet u de hypotheek binnen 30 jaar aflossen met een lineaire of annuïteitenhypotheek als u deze na 1 januari 2001 heeft afgesloten . Ten derde moet het advies betrekking hebben op de hypothecaire lening en niet op andere zaken zoals verzekeringen of vermogensopbouw.

Als u aan deze voorwaarden voldoet, kunt u profiteren van de fiscale voordelen van hypotheekadvies. U kunt de hypotheekrenteaftrek aanvragen via de Belastingdienst, elke maand als voorschot of achteraf bij uw belastingaangifte.

Kun je zonder hypotheekadviseur?

Een hypotheek is een grote financiële verplichting die je voor een lange periode aangaat. Het is daarom belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de verschillende mogelijkheden en risico’s die een hypotheek met zich meebrengt. Een hypotheekadviseur kan je hierbij helpen. Een hypotheekadviseur is een financieel adviseur die jou begeleidt bij het aanvragen of aanpassen van je hypotheek . Hij of zij brengt jouw persoonlijke situatie in kaart, neemt de verschillende opties met je door en begeleidt de aanvraag. Het enige dat jij hoeft te doen, is de juiste documenten aan te leveren.

Kun je zonder hypotheekadviseur? Dat hangt af van je eigen kennis en ervaring op het gebied van hypotheken. Als je zelf goed op de hoogte bent van de actuele rentestanden, voorwaarden en fiscale regels, kun je misschien zelf een hypotheek afsluiten bij een bank of online aanbieder. Dit wordt ook wel execution only genoemd. Je betaalt dan geen advieskosten, maar je bent ook niet beschermd tegen eventuele fouten of ongunstige keuzes. Bovendien heb je minder keuze uit aanbieders dan wanneer je gebruikmaakt van een onafhankelijke hypotheekadviseur.

Een onafhankelijke hypotheekadviseur vergelijkt meer dan 40 aanbieders en zoekt voor jou de beste deal. Hij of zij kan ook rekening houden met jouw wensen en doelen voor de toekomst, zoals verduurzaming, verbouwing of pensioen. Een hypotheekadviseur kan je bovendien helpen bij het regelen van andere zaken die bij het kopen van een huis komen kijken, zoals een taxatie, een bouwkundige keuring of een overlijdensrisicoverzekering.

Het inschakelen van een hypotheekadviseur kost geld, maar het kan je ook veel geld besparen op de lange termijn. De kosten voor hypotheekadvies zijn bovendien aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Het is dus verstandig om goed na te denken over wat voor jou de beste optie is: zelf een hypotheek afsluiten of gebruikmaken van professioneel advies.

Woonhuisfinancieren heeft nu een zeer aantrekkelijke aanbieding van € 1.500.Wil je meer weten over deze actie of een gratis oriënterend gesprek aanvragen? Neem dan snel contact op met Woonhuisfinancieren via onderstaand gratis telefoonnummer of via het contactformulier
Wacht niet langer, bel gratis 0800 - 1080